Εναλλακτική προσέγγιση επικοινωνίας.

Εναλλακτική προσέγγιση επικοινωνίας.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν εξελίξει την ομιλία και έτσι επικοινωνούν μεταξύ τους, τί γινόταν όμως πριν δημιουργηθεί η επικοινωνία αυτή; Οι άνθρωποι πάλι επικοινωνούσαν. Πώς ξέρανε πώς θα διαλέξουν το ταίρι τους ή άλλους ανθρώπους που θα γίνονταν μέλη της “ομάδας” τους;

Πέρα από την λεκτική μας επικοινωνία, υπάρχει άλλη μία η οποία λειτουργεί σε μοριακό επίπεδο και δεν είναι τόσο “αόρατη” όσο νομίζουμε. Μιλάμε για “δονήσεις” ενεργειακές οι οποίες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην μη λεκτική μας επικοινωνία με τον κόσμο γύρω μας.

Υπάρχουν δύο ειδών ενεργειακών παρεμβολών όσον αφορά τις ενεργειακές μας “δονήσεις” και συχνότητες. Η εποικοδομητική και η αποικοδομητική. Όταν συναντάμε ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε θετικά ενεργειακά, δηλαδή οι ενέργειες μας είναι όμοιες, δημιουργείται μία άθροιση των ενεργειών και αναπτύσσεται ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο ενεργειακό πεδίο. Εδώ μιλάμε για εποικοδομητική παρεμβολή.

Στην αντίπερα όχθη συναντάμε τις αποικοδομητικές ενεργειακές παρεμβολές. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για δύο ενέργειες όπου η μία ακυρώνει την άλλη ή η μία “κλέβει” από την άλλη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εποικοδομητικές ενεργειακές παρεμβολές είναι αυτές που μας δημιουργούν την αίσθηση των “καλών δονήσεων”, ενώ οι αποικοδομητικές αυτές που πολλές φορές αποκαλούμε “κακές δονήσεις”. Με βάση αυτές τις “δονήσεις” θα νιώσουμε είτε έλξη ή μία “σύνδεση” προς μία κατάσταση, έναν άνθρωπο, ένα ζώο κλπ, είτε αποστροφή.

Ανάλογα με τις αλληλεπιδράσεις των ενεργειών μας, λοιπόν, καταφέρνουμε και επικοινωνούμε με άλλες δονήσεις και ενέργειες, και αυτή είναι μία έμφυτη ιδιότητά μας η οποία ξεπερνάει σε ηλικία την επικοινωνία μας μέσω των λέξεων.

Παρόλο που αυτή η επικοινωνία μας με βάση τις δονήσεις θεωρείται έμφυτη, αν δεν την εξασκούμε αποδυναμώνεται. Αυτού του είδους η επικοινωνία, η γλώσσα θα μπορούσαμε να πούμε, παραμελείται απο την κοινωνία μας η οποία δίνει βάση στην λεκτική. Έτσι η ευαισθησία μας στις δονήσεις και η αντίληψή μας προς τις ενέργειες εξασθενούν.

Τις ενέργειες αυτές όμως τις χρειαζόμαστε σε εγρήγορση διότι πόσες φορές μας έχει τύχει μία κατάσταση ή ένας άνθρωπος για τον οποίο είπαμε “μου βγάζει κάτι κακό/ αρνητικό” ; Ή και το αντίστροφο. Οι δονήσεις και τα ενεργειακά μας πεδία μας “προειδοποιούν” και ενίοτε μας προστατεύουν από δυνάμεις οι οποίες για εμάς θα αποδειχθούν επιβλαβείς (αποικοδομητικές παρεμβολές). Από την άλλη οι θετικές δονήσεις που εκλαμβάνουμε από καταστάσεις και ανθρώπους μας καθοδηγούν και μας ανοίγουν δρόμους που θα λειτουργήσουν εποικοδομητικά για εμάς. Όταν όμως δεν εξασκούμε αυτές τις δεξιότητες κινδυνεύουμε να “γελαστούμε” και να πέσουμε σε “κακές ενέργειες” ή να χάσουμε ευκαιρίες αποφεύγοντας ¨καλές ενέργειες”.

Τί κάνουμε όμως έχοντας φτάσει στην ενηλικίωση με λιγοστή αίσθηση της ενέργειας και σχεδόν μηδαμινή ενεργειακή επικοινωνία; Κάνουμε εξάσκηση. Το θετικό στην όλη διαδικασία είναι ότι αυτή μας η “δεξιότητα” δεν απαιτεί εκπαίδευση, αλλά εξάσκηση. Γιατί υπάρχει απλώς έχει θαφτεί βαθιά μέσα μας, αφού οι ενήλικες και η κοινωνία μας παρότρυναν να αγνοούμε τα συναισθήματά μας και να ακολουθούμε συγκεκριμένα μονοπάτια. Μας έχουν μάθει να ακολουθούμε μονοπάτια λογικά, όχι συναισθηματικά.

Πώς ξεφεύγουμε από τα “λογικά μονοπάτια”; “Ακούμε” τι μας λέει το σώμα μας και το ένστικτό μας. Θέλουμε να αρχίσουμε να εξασκούμε πάλι αυτό το κομμάτι που βρίσκεταιμέσα μας. Τα ενεργειακά μας πεδία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας καθοδηγούν είτε προς τις εποικοδομητικές παρεμβολές, είτε μακρυά από τις αποικοδομητικές. Λάθη θα γίνουν, αλλά με υπομονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μαθαίνουμε πάλι να “ακούμε” και να “νιώθουμε” τι μας λένε οι ενέργειες μέσα μας οι οποίες λειτουργούν για εμάς.