Ψυχολογική υποστήριξη Ελλήνων στο εξωτερικό

H Υπηρεσία ψυχολογική υποστήριξης Ελλήνων στο εξωτερικό, αφορά όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας,  Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, μόνιμα ή προσωρινά, παλιννοστούντες ( όσοι έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα) και στο στενό τους περιβάλλον που τους νοιάζεται και βρίσκει κάθε γόνιμη ευκαιρία να τους υποστηρίξει σε διάφορα επίπεδα.

Με αγγίζει προσωπικά, λόγω βιωμάτων και έχω χτίσει αυτή τη γέφυρα με τους ανθρώπους του εξωτερικού παρέχοντας επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική βοήθεια σε Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό ή παλιννοστούντες- επαναπατριζόμενους.

Είναι μεγάλη απόφαση να ξεριζωθούν και να μετοικήσουν σε άλλη χώρα οι άνθρωποι ή να πάρουν την απόφαση να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα.

Ως σύμβουλος, επί χρόνια στηρίζω αυτούς τους ανθρώπους, κατέχοντας ο ίδιος βιώματα και εμπειρίες παρόμοιες αγαπημένων μου προσώπων,  οι οποίοι βιώνουν αυτές τις προκλήσεις και τις δυσκολίες καθημερινά.

Είναι πολύ βοηθητικό οι άνθρωποι να λάβουν εκ των προτέρων βοήθεια και υποστηρικτική συμβουλευτική πριν μετοικήσουν σε άλλη χώρα, τόσο για τις πρακτικές επιλογές που καλούνται άμεσα να κάνουν, όσο και για το τι σημαίνει αυτό το βήμα σε συναισθηματικό επίπεδο, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν είναι σε επαφή με τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους και καθώς έχουν μεταναστεύσει, βιώνουν εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.  Αν όμως ενημερωθούν με το πώς μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια για όλες τις ενέργειες στις διάφορες φάσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, καθώς και την απαραίτητη συναισθηματική θωράκιση τους,  θα μπορούν να στηρίξουν τους εαυτούς τους να τους φροντίσουν, καθώς και τα παιδιά τους και να αντιμετωπίσουν τα στάδια της προσαρμογής στη νέα χώρα με περισσότερη ευκολία. Μαθαίνουν μέσα από τη συμβουλευτική να επεξεργάζονται, να μεταβολίζουν, να εμβαθύνουν στα ανάμεικτα συναισθήματα τους και να το συνδέσουν με σχέδια και στόχους για τη νέα της ζωή και με ένα όραμα καλύτερο για το μέλλον τους. Έτσι προλαμβάνουν αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές  μετατραυματικού στρες, διαταραχή κρίσεων πανικού, κατάθλιψη και πολλές άλλες.

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου και μελετάτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου για προσωπικές συνεδρίες.