Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

Η Ψυχοθεραπεία και ακόμη περισσότερο η Συμβουλευτική, είναι σχετικά νέοι επιστημονικοί κλάδοι με ιστορία περίπου 100 και 50 χρόνων αντίστοιχα.

Tόσο η συμβουλευτική όσο και η ψυχοθεραπεία είναι δραστηριότητες που εμπλέκουν ένα ή περισσότερα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κάποιες ψυχολογικές δυσκολίες σε μια ιδιαίτερη επαγγελματική σχέση και συζήτηση με έναν ειδικά καταρτισμένο επαγγελματία όπου στόχος είναι να βοηθηθούν οι πρώτοι να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα ή και να ξεπεράσουν, τις δυσκολίες τους.

Συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία μοιάζουν ως προς το γεγονός ότι και οι δύο κλάδοι διατρέχονται από κοινές θεωρητικές προσεγγίσεις και έχουν αρκετές συνάφειες σε επίπεδο τεχνικών. Από την άλλη μεριά, διαφέρουν ως προς το ότι η συμβουλευτική είναι συνήθως συντομότερη και το αίτημα του συμβουλευόμενου περιορίζεται στην αντιμετώπιση αρκετά συγκεκριμένων προβλημάτων χωρίς να εμβαθύνουν. Επίσης είθισται να παρέχουμε υπηρεσίες συμβουλευτικής και σε μη κλινικούς πληθυσμούς, ενώ η ψυχοθεραπεία έχει συνδεθεί περισσότερο με το ιατροκεντρικό μοντέλο και την αντιμετώπιση σοβαρότερων ψυχοπαθολογικών διαταραχών.

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου και μελετάτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου για προσωπικές συνεδρίες.