Ατομικές Συνεδρίες

Στις ατομικές συνεδρίες ο συμβουλευόμενος συναντιέται πρόσωπο με πρόσωπο με τον ψυχοθεραπευτή για 60’. Οι ατομικές συνεδρίες γίνονται συνήθως σε τακτική εβδομαδιαία βάση για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκειά τους, ο συμβουλευόμενος έχει την δυνατότητα να μιλήσει για τα προβλήματα και τις δυσκολίες του σε έναν καταρτισμένο επαγγελματία που καταρχήν θα τον ακούσει με ενσυναίσθηση, ζεστασιά, ενδιαφέρον και μη επικριτική διάθεση.

Μέσα από τις ατομικές συνεδρίες στόχος είναι ο εξυπηρετούμενος να κατανοήσει την συνθετότητα των δυσκολιών του, να αυξήσει την αυτογνωσία του και μέσα από αυτή τη διαδικασία, με τη βοήθεια του ψυχοθεραπευτή, να αρχίσει να κινητοποιεί τις δυνάμεις του και τις διαθέσιμες πηγές υποστήριξης για την επίλυση των προβλημάτων του. Οι άνθρωποι έρχονται με διάφορα αιτήματα. Κάποιοι έρχονται για να λύσουν προβλήματα με τα παιδιά ή τους συντρόφους τους, άλλοι έρχονται με ανεπούλωτα τραύματα από το παρελθόν, με σοβαρές ψυχολογικές δυσκολίες ή με αιτήματα για προσωπική ανάπτυξη και «αυτογνωσία». Ξεκινούμε συνήθως με ένα περιορισμένο αριθμό ατομικών ή/και οικογενειακών συνεδριών ανάλογα με τη φύση του αιτήματος, την πρόθεση του ατόμου που κάνει την αρχική επαφή, την διαθεσιμότητα και διάθεση των μελών της οικογένειας να παραστούν σε μια ή περισσότερες συνεδρίες και ούτω καθ’ εξής.

Τα αρχικά αιτήματα συνήθως ικανοποιούνται σε δέκα ως είκοσι συνεδρίες (ενδεικτικός αριθμός) ή – στην περίπτωση- σοβαρών ψυχολογικών συμπτωμάτων- χάνουν την πολύ οξεία φύση τους. Ορισμένοι άνθρωποι θα θελήσουν να ανανεώσουν το θεραπευτικό τους συμβόλαιο είτε γιατί αναγνωρίζουν διαισθητικά το πόσο ένα κεντρικό θέμα επηρεάζει όλες τις πλευρές της ζωής τους, είτε γιατί νέες δυσκολίες προκύπτουν που θα τους αναγκάσουν να παραμείνουν και να αναγνωρίσουν την επιρροή αυτή αργότερα. Για τη μακρόχρονη θεραπεία προτείνω, συνήθως την ένταξη σε θεραπευτικές ομάδες.

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου και μελετάτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου για προσωπικές συνεδρίες.