Θεραπεία με ανθοιάματα Bach

Ο Dr Bach, εξέλαβε την ανθρώπινη ζωή σαν την εκπλήρωση της αποστολής που ορίζει η ανώτερη φύση μας. Για τον ίδιο,  η ασθένεια υπήρξε το αποτέλεσμα της μη ορθής δράσης από πλευράς μας, που ενώ μας εμποδίζει να προχωρήσουμε, ταυτόχρονα μας προσφέρει μια ευκαιρία να διακρίνουμε και κατ’ επέκταση να διορθώσουμε τους τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς, καθώς και τις επιλογές μας.

Πίστευε ότι η αρμονία και η υγεία βρίσκονται εκεί που συναντάται η πνευματική ζωή μαζί με τη νοητική, επομένως χρειάζονται ιάματα για το μυαλό προκειμένου να απομακρυνθεί η κάθε ασθένεια, και όχι φάρμακα για το σώμα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι  βοηθά να μην δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο σύμπτωμα,  αλλά στο μυαλό, το οποίο είναι ευαίσθητο λεπτοφυές και θα μας δείξει το κατάλληλο ίαμα.

Αν και το σύστημα ανθοθεραπείας έχει πολλές ομοιότητες με την ομοιοπαθητική, τα διακρίνει μία διαφοροποίηση:  Μπορείς να κυριαρχήσεις, να εμποδίσεις, αλλά δεν μπορείς να εξαλείψεις χορηγώντας όμοιο στο όμοιο’, όπως πίστευε ο Dr Bach. Μέσα από όλη του την έρευνα κατέληξε στο ότι χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το αντίθετο προτέρημα σε αυτό που θεωρούμε αρνητικό. ‘Μη μάχεσαι, αντικατέστησε με το καλό, ανακάλυψε τα λάθη σου και ανάπτυξε την αντίθετη αρετή’. Δηλαδή χρειάζεται να δώσουμε υπομονή στην ανυπομονησία, τόλμη στο φόβο, αισιοδοξία στην αποθάρρυνση, κ.ο.κ., και αυτό είναι που προσφέρουν τα ανθοϊάματα Bach.

Η λειτουργία των ανθοϊαμάτων είναι να ανυψώσουν τη δόνησή μας και να ανοίξουν τα κανάλια μας για την υποδοχή του ανώτερου εαυτού μας, ώστε να μη δημιουργείται εσωτερική σύγκρουση με την επίκτητη και φοβική προσωπικότητα. Η Θεραπεία είναι Θεία και όχι υλιστική και είναι στο χέρι του καθενός, με τη βοήθεια των ανθοϊαμάτων, να διορθώσει τα λάθη του και να εναρμονίσει τον εαυτό με την πνευματική ζωή του αντιλαμβανόμενος τη σύνδεση μεταξύ ψυχής, μυαλού και σώματος.

Πραγματοποιείται εξατομικευμένη συνεδρία για κάθε άνθρωπο, γιατί τα αίτια και οι εκδηλώσεις του κάθε συναισθήματος είναι διαφορετικά για τον καθένα. Σκοπός της συνεδρίας είναι να βοηθηθεί και να ανακτήσει συναισθηματική ισορροπία ο άνθρωπος, να μειώσει τα περιοριστικά πιστεύω, να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση, να αντιληφθεί τις δικές του ικανότητες, και να βρει  προσαρμοσμένες στρατηγικές για να επιτύχει τους  στόχους του: προσωπικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς, συντροφικούς. Για όσους δεν τους είναι εύκολο να παρευρεθούν, υπάρχει η εναλλακτική δυνατότητα συνεδρίας με βιντεοκλήση skype, viber, messanger  ή τηλεφωνική συνεδρία.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 1 ώρα, είναι απόλυτα εμπιστευτική, και δεσμευόμαστε από τον Κώδικα Δεοντολογίας του Κέντρου Bach (The Bach Centre Code of Practice) για όλες τις πρακτικές μας.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας, καθορίζω το εξατομικευμένο μίγμα ιαμάτων Bach που σχετίζεται με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Αν ακολουθείτε την προτεινόμενη λήψη (4 σταγόνες, 4 φορές την ημέρα), το μίγμα σας θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες.

Η συχνότητα των συνεδριών διαφέρει από άτομο σε άτομο, και ποικίλλει ανάλογα με τους στόχους του κάθε ατόμου

Τα ανθοϊάματα Bach αποτελούνται από 38 ιάματα άγριων λουλουδιών και φυτών, και ένα ίαμα που προέρχεται από το τρεχούμενο νερό πηγής. ανθοϊάματα κατηγοριοποιούνται σε επτά (7)  Συναισθηματικές Ομάδες όπως όρισε ο έγκριτος ιατρός Bach : Φόβος, Μοναχικότητα, Αβεβαιότητα, Ανεπαρκές ενδιαφέρον, Υπερβολικό ενδιαφέρον για την ευημερία συνανθρώπων, Αποθάρρυνση, Υπερευαισθησία σε επιρροές και ιδέες

Είναι φυσικά παρασκευάσματα χωρίς να αντιδοτούν οποιαδήποτε άλλη αγωγή, δεν παρουσιάζουν καμία παρενέργεια,  και είναι ασφαλή για χρήση από ολόκληρη την οικογένεια, εδώ και 80 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα σύστημα συμπληρωματικής θεραπείας που σκοπό έχει την εξισορρόπηση των συναισθημάτων και την αποφυγή των περιοριστικών πεποιθήσεων.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ  δε θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του,
ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) ή μια αλλαγή στη νοητική και συναισθηματική στάση, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα. Η πρωτοτυπία και αποτελεσματικότητά τους έγκειται στη μοναδική μέθοδο παρασκευής τους, την οποία ανακάλυψε μετά από μακροχρόνια κλινική έρευνα ο Dr Bach, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει μέσω του νερού το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε συγκεκριμένου άνθους, ενώ η υψηλή τους αραίωση κάνει τη χημική τους σύσταση να παραμένει σε σχεδόν μη ανιχνεύσιμες ποσότητες.

Η δράση τους είναι ιδιαίτερα λεπτοφυής, υποστηρικτική και ήπια. Ο θεραπευόμενος παρατηρεί τη ζωή του να ανθίζει από μέσα προς τα έξω, βιώνει χαρά, νοητική και συναισθηματική ισορροπία και παίρνει μεγαλύτερο νόημα από την κάθε επιλογή του, σε κάθε βήμα του.

Το κάθε ίαμα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο συναίσθημα και στο σύνολό τους αποσκοπούν στο να βοηθήσουν το άτομο να διαχειριστεί οποιαδήποτε συναισθηματική απαίτηση της καθημερινής ζωής, αφού συλλογικά μπορούν να δώσουν πάνω από 9.000.000 συνδυασμούς, έναν για κάθε πιθανό αρνητικό συναίσθημα ή εδραιωμένη κατάσταση του μυαλού.

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου και μελετάτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου για προσωπικές συνεδρίες.